Přihlášení zákazníka
Vyhledávání


Navštivte také:

Svet-aut.cz - Modely aut a hračky z celého světa

Podporujeme:

Andělé bez křídel
(Facebook)

Sbíráme víčka

Černý čaj - PU-ERH-YUNAN - dodatečně fermentovaný - krabička 70 g

Černý čaj - PU-ERH-YUNAN - dodatečně fermentovaný - krabička 70 g
Kliknutím zvětšíte
Cena: 59 Kč
Dostupnost: Na skladě do 10 dnů
Model: 5451
Výrobce: Procyon - Mudr. Alice Ratajová

Množství:


Tento produkt se nachází v kategoriích:

PROCYON - přírodní produkty >> Čaje >> Černé čaje

Černý čaj - PU-ERH-YUNAN - dodatečně fermentovaný - krabička 

Pu-Erh čaj je pravděpodobně nejvíce podobný čaji, který Číňané znali již zhruba před 2000 lety. Ve slovníku autora Kuó Pó z roku 350 našeho letopočtu lze najít zmínku o léčivém čajovém nápoji. Tento byl připravován z obrovských zelených listů stlačených do tvaru koláče, které byly poté tak dlouho fermentovány, dokud nezískaly červenohnědou barvu. Za zdroj Pu-Erh-čaje je pokládán volně rostoucí čajovník druhu "Camellia assamica", odrůda "dyeh" s nevšedně velikými listy.

Domov má v čínské provincii Yunnan. Již v 70. letech právě čínští lékaři z Kunmingu poprvé předložili klinicky ověřené výsledky o pozitivním působení Pu-Erh čaje při snižování hladiny cholesterolu v krvi. V dřívějších dobách patřil Pu-Erh mezi nejvybranější čajové sorty, které byly podávány pouze čínským císařům. Běžnému lidu nebyla jeho konzumace vůbec povolena, a tak si získal svůj původní název "císařský čaj". Z tohoto období vlastně i pochází jeho vznik, neboť čínští pěstitelé dlouze bádali nad tím, jak zachovat všechny účinné látky zeleného čaje pro "urozené jazýčky" císařského dvora. Tak se zrodila myšlenka "konzervace" zeleného čaje. Cesta k úspěchu byla zdlouhavá a komplikovaná a přírodní laboratoří tohoto vývoje byly jeskyně v horských oblastech Yunnanu.

Odborníci tento čaj označují jako post-fermentovaný vzhledem k procesu jeho postupného dozrávání, při kterém se na jednotlivých lístcích vytváří jemný povlak ušlechtilé plísně, podobně jako na kvalitních zrajících sýrech. Tímto je možno vysvětlit i některé léčivé účinky Pu-Erh čaje, neboť jak známo, určité druhy plísní působí na lidský organismus antibioticky. Pro svou načervenalou barvu, podobnou kaštanu, je v Číně nazýván také čajem červeným. Díky ní je však někdy chybně zaměňován za Oolong, tedy čaj polofermentovaný. Čím déle je skladován, tím se znásobují jeho účinky a chuť se stává stále lepší - zjednodušeně se dá říci, že zraje podobně jako dobré víno. Jedná se tedy o úplný protiklad ve srovnání s čajem zeleným a černým, jenž je nejlepší čerstvý a svoji kvalitu časem rychle ztrácí.

Stručné účinky ověřené i klinicky: Pu-Erh je účinným pomocníkem v boji s nadváhou, je nazýván též požíračem tuku. Jedná se tedy o ideální doplněk redukčních diet, popř. též jako nápoj při provádění očistných postních kůr /hladovek/. Redukce hladiny cholesterolu v krvi - při pravidelném pití 3 šálků denně ji lze snížit až o 13% za měsíc.

Aktivizace látkové výměny v játrech při snižování hladiny alkoholu v krvi. Osm dobrovolníků z řad pařížských lékařů se přesvědčilo, že díky pití Pu-Er čaje probíhalo odbourávání alkoholu z jejich krve více než dvojnásob rychle. Hladina alkoholu totiž klesla za 2 hodiny již o 0,45 promile.

Ochrana před infekčními chorobami, působí bakteriostaticky, usnadňuje trávení tučných jídel, posiluje imunitní systém pročišťuje organismu. Vzhledem k nízkému obsahu kofeinu /taninu/ je možno Pu-Erh popíjet prakticky celý den až do večera.

Pu-Erh čaj má nálev tmavě hnědočervené barvy s chutí silně zemitou až kouřovou.

Další možností je, při přípravě Pu-Erh čaje jeho první nálev po 30 sec. slít a ke konzumaci připravit až nálev druhý. Jinak se jeho příprava neliší od přípravy černých čajů.

Postup: na 1 šálek max. 3 g čaje, na konvici o objemu1 litr cca 20 g čaje, zalít právě vroucí vodou /95-100°C/, doba luhování 2-5 minut.



Nejsou dostupné žádné další obrázky.