Přihlášení zákazníka
Vyhledávání


Navštivte také:

Svet-aut.cz - Modely aut a hračky z celého světa

Oleje a octy s kořením

Kvalitní 100% slunečnicové oleje s několika druhy bylin v exkluzívních baleních - originální sklo přírodní provedení.

Jedná se o ruční práci.

Oleje mohou sloužit jak k dochucení pokrmů či salátů podle druhu byliny, zároveň jsou originální dekorací a ozdobou kuchyně.

Bylina a koření je vždy v celku, příjemně dekoruje vzhled oleje.

Již po 3-5 dnech/ podle teploty skladování/ od data výroby je olej plně ochucen obsaženou bylinou.

Naše výrobky jsou 100% přírodní, nejsou uměle dochucovány ani přibarvovány.

Proč slunečnicový olej? Všeobecně platí zdravotní doporučení k náhradě živočišných tuků, tuky rostlinnými. Slunečnicový olej patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje a svým složením / vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin/ významně přispívá k prevenci a proti rozvoji aterosklerózy. Z rostlinných olejů má olej slunečnicový nejvýhodnější poměry nenasycených mastných kyselin jako prevenci aterosklerózy.

Jaký význam mají bylinky a koření v oleji? Obsahují látky, které usnadňují trávení tuků. Příznivě chuťově ovlivňují pokrm, což umožňuje nahradit přemíru solení, které není vhodné pro naše zdraví, vhodnou novou chutí. Tím obohatí náš jídelníček, který je mnohdy příliš jednostranný. Dále byliny dodávají našemu tělu celou řadu biologicky účinných látek významných pro naše zdraví.

Ocet nemuselo lidstvo vynalézat, ale stačilo si jej všimnout, objevit jej. 

Ocet má své uplatnění nejen jako pochutina v kuchyni a ke konzervaci nejrůznějších jídel, ale i jako léčivý prostředek. 

Uplatní se jako prostředek pomáhající k redukci nadváhy, k posílení organismu při chřipce, nachlazení a zánětech horních cest dýchacích. 

Jeho užívání pomáhá k úpravě narušeného trávení a mikroflóry střev, ke snížení hladiny cholesterolu a pro úpravu vysokého krevního tlaku. 

Možnosti použití: 

1/Ocet se báječně hodí k ochucení všech druhů zelenino-vých salátů, k marinování masa, drůbeže a ryb. Po naložení dodá masům potřebnou jemnost a křehkost. 

2/Marináda z octa, cibule a česneku vytvoří skvělou chuť jehněčímu, králičímu a jiným masům. 

3/Doporučujeme k dochucení pomazánek, dresingů, majonéz a zálivek. 

4/Kyselost octa zabraňuje zhnědnutí krájených jablek, hrušek nebo celeru. 

5/Hodí se pro nakládání zeleniny, hub a některého ovoce.

6/Při sterilizaci okurek, rajčat, květáku a další zeleniny, lze tak dosáhnout různých příchutí. Dále pak záleží jen na Vaší fantazii. 

Ocet je přírodní produkt vyráběný kvasným procesem , kde veškerý alkohol je přeměněn na kyselinu octovou,. Obsahuje celou řadu přírodních látek pro tělo prospěšných. Mimo to kyselost umožňuje jej využívat k přípravě pokrmů a jejich ochucování, ale rovněž k jejich konzervaci - to znamená, že prodlužuje trvanlivost a možnost uchování potravin. 

Obsahuje antioxydanty
, které moho velmi příznivě ovlivnit metabolismus organismu. Jsou to např. bioflavonoidy, které samy mají antioxidační vlastnosti mezi jinými napomáhají tzv. zhášení volných radikálů.. Samozřejmě, že k tomu by bylo nutné konzumovat větší množství octu vinného než je běžné, nicméně v době, která s sebou přináší celou řadu škodlivin, je každá příznivě působící složka potravy velmi významná. 

Naše octy jsou lihové k nimž je přidávána silice získaná parní destilací jablek, dobromyslu nebo kořením - tedy čistě přírodní materiál. Silice umocňují chuť, příznivě působí na organismus podle druhu a rozšiřují možnosti užití octa. Dále do našich octů přidáváme byliny a koření či jablka v celku, která umocní chuť octa neboť se do octa extrahují a zároveň jsou velice dekorativní.

Další význam octa s bylinou je nabídnout rozmanité chutě a umožnit tak změnit dosavadní monotónní chuťové návyky-přemíru solení, která je pro náš organismus ve větší míře nevhodná. 

Z dietologického hlediska je možno používání těchto octů jen podpořit.



Řadit podle: